Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Boeren blokkeren met tractoren A2 bij Ittervoort

Geplaatst opvrijdag 3 juli 2020 - 22:40

Boeren blokkeerden met tractoren vrijdagavond de A2 bij Ittervoort in noordelijke richting.

Het ging om een stuk of 25 actievoerders, laat Tim Joosten van Farmers Defence Force weten.

Wachten op politie
De groep ging rond 21:30 uur bij Grathem de snelweg op en parkeerde daarna de tractoren op de A2. "We hadden ons verzameld op de parallelweg aan het kanaal Wessem-Nederweert. Daar stonden we verdekt opgesteld, dus dat was een prima plek", zegt Joosten.

Inbeslagname
Eenmaal op de snelweg stopten de trekkers en kon er niemand meer voorbij. Het duurde volgens de actievoerders ruim 20 minuten voordat de politie kwam opdagen. "Ze dreigden direct met inbeslagname van onze voertuigen. De toon was daarmee wel gezet", aldus Joosten.

Irritatie en bier
In de file die achter de tractoren was ontstaan, was weinig begrip voor de boze boeren. "De mensen in de file willen ook gewoon naar huis, en zitten niet te wachten op boeren die boos zijn over iets waar de automobilisten niks mee te maken hebben", laat een correspondent weten. Die vertelt ook dat er ondertussen op de tractoren rustig een biertje werd gedronken.

Video: L1

McDonald's
Om erger te voorkomen, kropen de demonstrerende boeren weer achter het stuur. Ze reden vanaf 23:00 uur stapvoets naar de volgende afslag bij Kelpen-Oler. "Dat is ongeveer 3 tot 4 kilometer verderop. Daar doen we al gauw een uurtje over in dit tempo", grinnikt Joosten. "En dan sluiten we hopelijk rond middernacht af bij bij McDonald's."

Veevoer
De agrariërs voeren actie uit protest tegen het landbouwbeleid van minister Carola Schouten. Zij wil dat boeren minder eiwitrijk voedsel gebruiken voor hun vee, om zo de stikstofuitstoot terug te dringen waardoor er weer ruimte komt voor bijvoorbeeld bouwprojecten.

Vertraging
De brandweer Limburg-Noord waarschuwde weggebruikers om de A2 te vermijden om mogelijke ongevallen te voorkomen. Volgens de politie moest verkeer in noordelijke richting rekening houden met vertraging.

Niet alleen in Limburg hebben boeren uit protest de snelweg geblokkeerd. Op de A2 bij Liempde staan zo'n 70 tractoren op de snelweg. Eerder op de dag protesteerden boeren op het Malieveld in Den Haag en blokkeerden trekkers urenlang de A1 tussen Hengelo en Apeldoorn.

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen