Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Blijdschap om opening musea en bioscopen

Geplaatst opzaterdag 5 juni 2021 - 19:51

Stap drie van het openingsplan is zaterdag ingegaan. Door de versoepelingen die worden doorgevoerd is weer meer mogelijk. Zo mogen de musea en bioscopen de deuren weer openen.

Vrijwilliger Tineke Geurts van Museum de Kantfabriek in Horst en Ralph Teeuwen van DOK6 Cinema in Panningen zijn blij dat er weer bezoekers mogen komen.

Video: L1

Belang van horeca
Voor zowel het museum als de bioscoop is horeca belangrijk. De omzet van drankjes en versnaperingen maken een groot deel uit van het businessplan van de bioscoop. Bezoekers van de Kantfabriek combineren een bezoekje aan het museum regelmatig met een drankje en hapje.

Lees ook: Nog even op een rijtje: deze versoepelingen gaan zaterdag in

Reserves
Een lockdown is natuurlijk niet goed voor de bezoekers aantallen. Geurts is blij dat het museum de deuren weer mag openen. "Vorig jaar zomer mochten we open met zware beperkingen. Er zijn toen veel te weinig bezoekers binnen geweest. Onze reserves zijn aardig geslonken. We hopen die nu weer te kunnen gaan opbouwen zodat we projecten die gepland zijn toch weer kunnen uitvoeren."

Met name voor de bioscoop is het weer een belangrijke factor voor de bezoekersaantallen. "We hebben het weer gelukkig mee, het is wat regenachtig. Er zijn ten opzichte van de vorige versoepelingen veel meer reserveringen. Dus dat gaat goed", zegt Teeuwen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen