Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Blaszka wil 'eerlijke' verdeling worsteltickets OS

Geplaatst opdonderdag 2 januari 2020 - 20:31

Jessica Blaszka zou graag zien dat de de startbewijzen voor het Olympisch worsteltoernooi 'eerlijker' verdeeld worden.

Nu is het zo dat op elk continent twee plekken per gewichtsklasse voor de Spelen zijn te verdienen. De Landgraafse voelt zich daardoor gedupeerd.

Geen worstelcultuur
Volgens Blaszka, die vecht voor een Europees startbewijs, is het oneerlijk dat bijvoorbeeld werelddelen zonder 'echte worstelcultuur' eveneens twee worstelaars mogen afvaardigen. Goede Europese worstelaars moeten noodgedwongen thuisblijven omdat in hun gewichtsklasse de twee startbewijzen zijn vergeven.

Puntensysteem
De nummer drie van de laatste Europese kampioenschappen zou het eerlijker vinden als de startbewijzen wereldwijd verdeeld zouden worden via een puntensysteem. Die punten kunnen door de atleten verzameld worden op internationale toernooien.

Video: L1

Vol aan de bak
Blaszka (27) moet zelf in het voorjaar nog vol aan de bak om een Olympisch startbewijs te bemachtigen. Dat gaat ze in maart proberen op het Europees kwalificatietoernooi in Boedapest. Mocht het in Hongarije niet lukken, dan is er een maand later nog een kans tijdens wereldkwalificatietoernooi in Sofia.

Japan
Op beide toernooien plaatsen de twee beste worstelaars zich voor Tokio. Japan mag als organiserend land twee sporters extra toevoegen aan het toernooi.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen