Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Blaszka wil 'eerlijke' verdeling worsteltickets OS

Geplaatst opdonderdag 2 januari 2020 - 20:31

Jessica Blaszka zou graag zien dat de de startbewijzen voor het Olympisch worsteltoernooi 'eerlijker' verdeeld worden.

Nu is het zo dat op elk continent twee plekken per gewichtsklasse voor de Spelen zijn te verdienen. De Landgraafse voelt zich daardoor gedupeerd.

Geen worstelcultuur
Volgens Blaszka, die vecht voor een Europees startbewijs, is het oneerlijk dat bijvoorbeeld werelddelen zonder 'echte worstelcultuur' eveneens twee worstelaars mogen afvaardigen. Goede Europese worstelaars moeten noodgedwongen thuisblijven omdat in hun gewichtsklasse de twee startbewijzen zijn vergeven.

Puntensysteem
De nummer drie van de laatste Europese kampioenschappen zou het eerlijker vinden als de startbewijzen wereldwijd verdeeld zouden worden via een puntensysteem. Die punten kunnen door de atleten verzameld worden op internationale toernooien.

Video: L1

Vol aan de bak
Blaszka (27) moet zelf in het voorjaar nog vol aan de bak om een Olympisch startbewijs te bemachtigen. Dat gaat ze in maart proberen op het Europees kwalificatietoernooi in Boedapest. Mocht het in Hongarije niet lukken, dan is er een maand later nog een kans tijdens wereldkwalificatietoernooi in Sofia.

Japan
Op beide toernooien plaatsen de twee beste worstelaars zich voor Tokio. Japan mag als organiserend land twee sporters extra toevoegen aan het toernooi.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen