Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Bisschop Smeets kijkt mee met vaccinatie Herkenbosch

Geplaatst opmaandag 3 mei 2021 - 22:23

Tijdens de coronacrisis stellen veel Limburgse kerken zich ter beschikking als vaccinatielocatie, zo ook de kerk van Herkenbosch. Een paar maanden geleden sprak bisschop Smeets alle kerkbesturen en parochies hierop aan: "Als er huisartsen komen, zeg er dan ja op". Nu een locatie uit zijn bisdom aan de beurt is, neemt hij dan ook even polshoogte.

"Het is uitstekend geregeld", concludeert de bisschop vanaf het altaar. "Het is wel wat drukker dan ik had verwacht, maar het verloopt heel rustig."

Taak van de kerk
De bisschop uitte eerder al zijn interesse om de kerk als priklocatie te laten dienen. Dit werd opgepikt door de huisartsenpost van Herkenbosch en maandagmiddag werd hier dankbaar gebruik van gemaakt. "Toch wel bijzonder", reageert de bisschop. "Ik wil natuurlijk niet in de weg lopen, maar dat wil ik wel graag zelf even zien." Smeets vertelt het als een taak van de kerk te zien om mensen in tijden van crisis te ontvangen. "Enerzijds is dit bijzonder, anderzijds is dit van alle tijden."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen