Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Bisschop Smeets kijkt mee met vaccinatie Herkenbosch

Geplaatst opmaandag 3 mei 2021 - 22:23

Tijdens de coronacrisis stellen veel Limburgse kerken zich ter beschikking als vaccinatielocatie, zo ook de kerk van Herkenbosch. Een paar maanden geleden sprak bisschop Smeets alle kerkbesturen en parochies hierop aan: "Als er huisartsen komen, zeg er dan ja op". Nu een locatie uit zijn bisdom aan de beurt is, neemt hij dan ook even polshoogte.

"Het is uitstekend geregeld", concludeert de bisschop vanaf het altaar. "Het is wel wat drukker dan ik had verwacht, maar het verloopt heel rustig."

Taak van de kerk
De bisschop uitte eerder al zijn interesse om de kerk als priklocatie te laten dienen. Dit werd opgepikt door de huisartsenpost van Herkenbosch en maandagmiddag werd hier dankbaar gebruik van gemaakt. "Toch wel bijzonder", reageert de bisschop. "Ik wil natuurlijk niet in de weg lopen, maar dat wil ik wel graag zelf even zien." Smeets vertelt het als een taak van de kerk te zien om mensen in tijden van crisis te ontvangen. "Enerzijds is dit bijzonder, anderzijds is dit van alle tijden."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen