Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Bidden tegen corona in de kapel van Genooi

Geplaatst opvrijdag 27 maart 2020 - 15:28

In de Kapel van Onze Lieve Vrouw van Genooi in Venlo steken mensen deze dagen volop kaarsjes aan. Voor zieke familieleden en vrienden en voor een goede afloop van de coronacrisis die de wereld in zijn greep houdt.

Gemiddeld worden er zo'n 15.000 kaarsen per maand aangestoken, maar dat zijn er in deze moeilijke tijd wellicht meer, al zijn er geen concrete cijfers.

Bedevaart
Al eeuwen is de Kapel van Onze Lieve Vrouw van Genooi een bedevaartsoord. Het Rijksmonument wordt regelmatig bezocht voor troost en genezing door middel van het branden van een kaars. Vrijdagochtend merkte onze verslaggever dat de meeste bezoekers zich vooral zorgen maken over het coronavirus. Een vrouw steekt een kaarsje op speciaal voor haar moeder en haar verzorgers in het verpleeghuis. "Er is daar mogelijk een coronabesmetting en we kunnen toch wel een kaarsje voor de goede afloop opsteken", aldus de vrouw.

L1

Steun
Een andere bezoeker zegt de steun van het geloof nodig te hebben. "Die krijgen we door af en toe een kaarsje op te steken", zegt hij. Volgens zijn vrouw komen er nu veel meer mensen een kaarsje branden dan gebruikelijk. "Vorige week zijn we nog naar de Sint Jan in Den Bosch geweest, in de Mariakapel. Ook daar zag je dat er veel meer mensen komen dan normaal."

Een andere bezoekster valt haar bij: "Dat is natuurlijk vanwege wat er gaande is in de wereld. Het is toch wel triest allemaal."

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen