Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Bidden tegen corona in de kapel van Genooi

Geplaatst opvrijdag 27 maart 2020 - 15:28

In de Kapel van Onze Lieve Vrouw van Genooi in Venlo steken mensen deze dagen volop kaarsjes aan. Voor zieke familieleden en vrienden en voor een goede afloop van de coronacrisis die de wereld in zijn greep houdt.

Gemiddeld worden er zo'n 15.000 kaarsen per maand aangestoken, maar dat zijn er in deze moeilijke tijd wellicht meer, al zijn er geen concrete cijfers.

Bedevaart
Al eeuwen is de Kapel van Onze Lieve Vrouw van Genooi een bedevaartsoord. Het Rijksmonument wordt regelmatig bezocht voor troost en genezing door middel van het branden van een kaars. Vrijdagochtend merkte onze verslaggever dat de meeste bezoekers zich vooral zorgen maken over het coronavirus. Een vrouw steekt een kaarsje op speciaal voor haar moeder en haar verzorgers in het verpleeghuis. "Er is daar mogelijk een coronabesmetting en we kunnen toch wel een kaarsje voor de goede afloop opsteken", aldus de vrouw.

L1

Steun
Een andere bezoeker zegt de steun van het geloof nodig te hebben. "Die krijgen we door af en toe een kaarsje op te steken", zegt hij. Volgens zijn vrouw komen er nu veel meer mensen een kaarsje branden dan gebruikelijk. "Vorige week zijn we nog naar de Sint Jan in Den Bosch geweest, in de Mariakapel. Ook daar zag je dat er veel meer mensen komen dan normaal."

Een andere bezoekster valt haar bij: "Dat is natuurlijk vanwege wat er gaande is in de wereld. Het is toch wel triest allemaal."

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen