Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Bezorger voelt zich meer gewaardeerd tijdens crisis

Geplaatst opzondag 24 mei 2020 - 8:00

Maastrichtse maaltijdbezorger Ed Moenen merkt dat hij sinds de uitbraak van het coronavirus anders wordt behandeld. "Het lijkt alsof we nu wat meer respect van de mensen krijgen. En dat is zeer prettig om te ervaren tijdens het bezorgen."

Medio maart moest de horeca in Nederland noodgedwongen de deuren sluiten vanwege de uitbraak van het coronavirus. Hierdoor steeg de vraag naar het bezorgen van maaltijden aan huis aanzienlijk. Tegelijkertijd steeg ook het aantal vacatures bij grote bezorgketens als Thuisbezorgd.nl en Deliveroo.

Meer aanzien
Ed Moenen werkt sinds januari dit jaar als bezorger bij Thuisbezorgd.nl. Hij merkt een duidelijk verschil tussen de periode voor én na de start van de crisis. "We hebben het nu inderdaad veel drukker. We bezorgen tijdens de avonduren gemiddeld vier à vijf maaltijden per uur. Maar wat mij het meeste opvalt is dat wij nu anders door de mensen bekeken worden. Misschien komt dat wel doordat de mensen ons nu wat meer nodig hebben. Ik merk dat heel erg goed tijdens het contact met onze klanten. Ze zijn veel vriendelijker geworden en we krijgen nu ook wat meer fooi."

Video: L1

Oranje
Tijdens de eerste weken van de intelligente lockdown verbleef het grootste gedeelte van de bevolking in eigen huis. Hierdoor veranderde het straatbeeld drastisch. "Het leek wel een spookstad. De straten van Maastricht waren leeg en het was stil. De oranje geklede maaltijdbezorgers waren toen alleen op straat. Het voelde alsof de stad voor even van ons was", zegt de 29-jarige Moenen.

Verkeer
Ondanks de positieve veranderingen voor Moenen ziet hij wel dat het gedrag van de mensen in het verkeer negatief verandert. De mensen mogen in goede gezondheid weer de straat op waardoor het ook weer drukker op de weg wordt. "Het lijkt wel alsof ze de regels in het verkeer, na al die weken binnen zitten, vergeten zijn. Dat komt misschien ook door die anderhalve meter regel. Ik zie dat voetgangers nu vaker op de stoep moeten uitwijken voor tegemoetkomende voetgangers. Met als gevolg dat ze plotseling op het fietspad gaan lopen en geen rekening houden met naderende fietsers. Ik heb hierdoor bijna een voetganger aangereden."

Lange dagen
Voor de bezorgers zijn het soms lange dagen. Er worden veel kilometers per e-bike afgelegd en de druk om de maaltijden op tijd te bezorgen stijgt. "Ik moet soms flink aanpoten. Maar dat is niet erg. Ik ben gewoon blij dat ik momenteel een baan heb. Het is in deze periode namelijk al moeilijk genoeg om een baan te krijgen en ook vast te houden. Dit is voor mij de ideale baan", zegt de Maastrichtenaar.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen