Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: bezoekers gedragen zich goed op woonboulevard

Geplaatst opzaterdag 4 april 2020 - 16:24

Bezoekers van de woonboulevard in Heerlen hebben zich zaterdag binnen de winkels goed aan de regels gehouden en hielden voldoende ruimte tussen elkaar.

Alleen wanneer ze naar buiten gingen terug naar hun auto, verloren ze die regels wel eens uit het oog, aldus manager Ger Hazelhof van Woonboulevard Heerlen zaterdagmiddag.

Drone
Daartoe had de woonboulevard een drone ingezet die mensen opriep de vereiste afstand van anderhalve meter te houden. Hazelhof toonde zich zaterdagmiddag tevreden over de manier waarop bezoekers zich gedroegen. "Er waren heel wat handhavers op de been, maar die hoefden niet in te grijpen", zei Hazelhof.

Video: L1

Lees ook: Woonboulevard Heerlen zet drone in tegen drukte

Minder druk
De parkeerplaatsen waren voor slechts ruim dertig procent bezet. Normaal is de parkeerplaats behoorlijk vol, aldus Hazelhof. "We hebben ruim de helft minder bezoekers gehad dan anders", zei hij.

De mensen gingen vooral naar bouwmarkten en tuincentra. Meubelzaken werden alleen gericht bezocht door mensen die duidelijk iets op het oog hadden, aldus Hazelhof.

Test
"We zien dit weekend als een test voor Pasen en Pinksteren", zei Hazelhof. "Dat zijn normaal de hoogtijdagen van bezoek aan de woonboulevard. Als dit goed uitpakt, hebben wij vertrouwen in de komende feestdagen."

Afstand
Ook bij de Hornbach in Kerkrade waren maatregelen getroffen vanwege de drukte, maar ook hier hield iedereen zich netjes aan de regels.

Video: L1

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen