Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Benzineprijs richting recordhoogte

Geplaatst opmaandag 29 april 2019 - 16:03

Een tankbeurt aan de pomp wordt steeds duurder. De prijzen zijn de laatste weken fors gestegen.

De prijs van een liter benzine schommelt maandag ruwweg rond de 1,70 euro bij onbemande tankstations en 1,80 euro bij bemande stations.

Flinke stijging
Pomphouder Rob Janssens heeft een bemand tankstation in Tegelen. Met 1,82 euro behoort hij tot de duurdere tankstations. Hij zag de prijzen de afgelopen maanden al meer dan 20 cent per liter stijgen. Waar het eindigt, kan hij niet voorzien. "Ik hoop dat het terugzakt naar 1,45 euro, maar dat zal te maken hebben met hoe snel de jongens in het Midden-Oosten het kunnen oppompen. En wanneer de grote olietankers op zee hun lading naar binnen brengen, want die wachten gewoon op de beste prijs", stelt hij.

Iraanse boycot
De stijgende benzineprijzen spelen niet alleen in Nederland. Ze hebben te maken met internationale ontwikkelingen. De Amerikaanse boycot van Iraanse producten, inclusief olie heeft een groot effect. Andere olieproducerende landen kunnen dat gat niet snel opvullen waardoor de prijzen stijgen. Er wordt dan ook gespeculeerd over recordbedragen. Volgens deskundigen zou dat in Nederland kunnen leiden tot prijzen rond de twee euro per liter, meer dan het record van 1,90 euro in 2012.

Over de grens
Met zulke prijzen lijkt het nog aantrekkelijker te worden om over de grens te tanken. In Duitsland lag de prijs vanmiddag net boven de 1,50 euro, al zullen ook daar de prijzen stijgen. Ondanks de hoge prijzen ziet pomphouder Janssens het niet somber in. "Wij hebben veel vaste klanten en die komen ook als de prijzen stijgen."

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen