Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Bekijk de gevolgen van de verwoestende Peelbrand

Geplaatst opdonderdag 23 april 2020 - 19:51

Bij de grootste natuurbrand ooit in Nederland ging deze week in De Peel bij Griendtsveen 800 hectare natuurgebied verloren.

De natuurbrand ontstond maandag en duurde ruim vier dagen. De verwoesting die het vuur heeft aangericht wordt duidelijk bij het bekijken van de dronebeelden die donderdag zijn gemaakt, nadat in de avond het sein brand meester werd gegeven.

De Deurnese Peel ligt op de grens van Brabant en Limburg en omvat de Mariapeel in de gemeente Horst aan de Maas en de Deurnsche Peel in de gemeente Deurne.

Veerkrachtig
De schade aan de Deurnese Peel, een Natura2000 gebied, is groot maar burgemeester Hilko Mak van Deurne hoopt op de veerkracht van de natuur. "Het is een enorme klap voor de natuur en het herstel kan heel lang duren. Gelukkig is de natuur veerkrachtig en weten we uit ervaring dat die zich herstelt.”

Lees ook: Zo bestrijdt Defensie natuurbranden met tanks en chinooks

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen