Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Bejaarde vrouw graaft verkeersbord uit de grond

Geplaatst opvrijdag 14 augustus 2020 - 17:29

Een Sittardse vrouw van bijna 80 jaar heeft donderdag flink wat spierballen getoond door zeven uur lang in de verzengende hitte alleen een verkeersbord uit de grond te graven. Het bord voor haar huis was al 15 jaar een bron van ergernis.

De 79-jarige Ine Straeter-Van Amstel heeft de situatie op de Cavaleriestraat jaren aangekeken, maar was het beu dat er niets veranderde. "Ik vond het tijd worden. Dat ding heeft er vroeger nooit gestaan."

Zeven plekken
Het verkeersbord belemmerde vooral het zicht als ze met de auto haar oprit wilde verlaten. "Ik moet zeker naar zeven plekken tegelijk kijken. Als ik bij de eerste begonnen ben en ik ben bij de zevende, dan kan er op de eerste plek weer iemand achter me staan. Dat is al een paar keer gebeurd."

Zeven uur
Maar liefst zeven uur heeft Straeter gegraven om het bord uit het trottoir te krijgen. Donderdag rond 12:00 uur begon ze met graven en rond 19:00 uur heeft ze het verkeersbord eruit weten te krijgen. Reacties van voorbijgangers kreeg ze niet. "Er was ook niemand die even stilstond en vroeg: 'kan ik even helpen'." Wel was er een buurtbewoner die de politie rond 18:30 uur belde. "Degene die de melding had gemaakt had gezegd: 'Die mevrouw is al de hele dag bezig'", vertelt de Sittardse.

Hele prestatie
Wijkagent Arno Benders kwam poolshoogte nemen, zo meldt hij via Instagram. "Gezien de warme omstandigheid een hele prestatie, echter is dit niet helemaal de bedoeling." De kranige zeventiger liet zich door de bloedhete dag niet uit het veld slaan. "Ben je gek, zo heet was het niet. Ik kan best tegen de warmte."

De gemeente komt het bord terugzetten op een andere plek. "Die vindt ook dat die plek daar niet nodig is. Genoeg andere plekken."

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen