Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Bejaarde vrouw graaft verkeersbord uit de grond

Geplaatst opvrijdag 14 augustus 2020 - 17:29

Een Sittardse vrouw van bijna 80 jaar heeft donderdag flink wat spierballen getoond door zeven uur lang in de verzengende hitte alleen een verkeersbord uit de grond te graven. Het bord voor haar huis was al 15 jaar een bron van ergernis.

De 79-jarige Ine Straeter-Van Amstel heeft de situatie op de Cavaleriestraat jaren aangekeken, maar was het beu dat er niets veranderde. "Ik vond het tijd worden. Dat ding heeft er vroeger nooit gestaan."

Zeven plekken
Het verkeersbord belemmerde vooral het zicht als ze met de auto haar oprit wilde verlaten. "Ik moet zeker naar zeven plekken tegelijk kijken. Als ik bij de eerste begonnen ben en ik ben bij de zevende, dan kan er op de eerste plek weer iemand achter me staan. Dat is al een paar keer gebeurd."

Zeven uur
Maar liefst zeven uur heeft Straeter gegraven om het bord uit het trottoir te krijgen. Donderdag rond 12:00 uur begon ze met graven en rond 19:00 uur heeft ze het verkeersbord eruit weten te krijgen. Reacties van voorbijgangers kreeg ze niet. "Er was ook niemand die even stilstond en vroeg: 'kan ik even helpen'." Wel was er een buurtbewoner die de politie rond 18:30 uur belde. "Degene die de melding had gemaakt had gezegd: 'Die mevrouw is al de hele dag bezig'", vertelt de Sittardse.

Hele prestatie
Wijkagent Arno Benders kwam poolshoogte nemen, zo meldt hij via Instagram. "Gezien de warme omstandigheid een hele prestatie, echter is dit niet helemaal de bedoeling." De kranige zeventiger liet zich door de bloedhete dag niet uit het veld slaan. "Ben je gek, zo heet was het niet. Ik kan best tegen de warmte."

De gemeente komt het bord terugzetten op een andere plek. "Die vindt ook dat die plek daar niet nodig is. Genoeg andere plekken."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen