Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Video: Bejaarde actievoerder verstoort L1-verkiezingsdebat

Geplaatst opvrijdag 15 maart 2019 - 16:34

Een bejaarde actievoerder heeft vrijdagmiddag de uitzending van het L1-verkiezingsdebat over armoede verstoord. Het debat was zo'n vijf minuten bezig.

De actievoerder, die zichzelf 'opa Frans' noemt, sprak CDA-gedeputeerde Ger Koopmans aan op de bestrijding van armoede. Koopmans nam deel aan het debat in het provinciehuis in Maastricht.

Video: L1

Geen uitnodiging
"Ik ben opa Frans uit Maastricht en zit al vijftig jaar op het minimum", zegt de actievoerder na zijn actie tegen L1. "Ik ben altijd aan het knokken voor gehandicapten en mensen met een kleine beurs. Ik las in een gazetje dat hier zo'n dag was", zegt Frans Renckens. "Ik dacht daar kom je even naar toe. En dan kom je hier binnen en dan blijkt dat het alleen voor genodigden is." En daar is Renckens het niet mee eens. "Daar gaan we weer, het gepeupel, achteruit met die handel."

Compliment
Hij was er niet alleen om aandacht te vragen voor de situatie van mensen die leven in armoede. Met de werkgroep Armoede in Limburg zette hij een actie op die pleitte voor het kwijtschelden van de waterschapsbelasting voor de minima. "Al die kwijtscheldingen in Limburg van al die arme sodemieters is toch opgelost. Daar wilde ik ze een compliment over maken, jammer, we zien elkaar wel op een andere plek", besluit Renckens.

Het derde L1-verkiezingsdebat is georganiseerd in samenwerking met Burgerkacht Limburg en heeft het motto 'Meedoen verkleint de kloof'. De uitzending is om 20:30 uur en 22:30 uur te zien op L1 TV.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen