Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Video: Bejaarde actievoerder verstoort L1-verkiezingsdebat

Geplaatst opvrijdag 15 maart 2019 - 16:34

Een bejaarde actievoerder heeft vrijdagmiddag de uitzending van het L1-verkiezingsdebat over armoede verstoord. Het debat was zo'n vijf minuten bezig.

De actievoerder, die zichzelf 'opa Frans' noemt, sprak CDA-gedeputeerde Ger Koopmans aan op de bestrijding van armoede. Koopmans nam deel aan het debat in het provinciehuis in Maastricht.

Video: L1

Geen uitnodiging
"Ik ben opa Frans uit Maastricht en zit al vijftig jaar op het minimum", zegt de actievoerder na zijn actie tegen L1. "Ik ben altijd aan het knokken voor gehandicapten en mensen met een kleine beurs. Ik las in een gazetje dat hier zo'n dag was", zegt Frans Renckens. "Ik dacht daar kom je even naar toe. En dan kom je hier binnen en dan blijkt dat het alleen voor genodigden is." En daar is Renckens het niet mee eens. "Daar gaan we weer, het gepeupel, achteruit met die handel."

Compliment
Hij was er niet alleen om aandacht te vragen voor de situatie van mensen die leven in armoede. Met de werkgroep Armoede in Limburg zette hij een actie op die pleitte voor het kwijtschelden van de waterschapsbelasting voor de minima. "Al die kwijtscheldingen in Limburg van al die arme sodemieters is toch opgelost. Daar wilde ik ze een compliment over maken, jammer, we zien elkaar wel op een andere plek", besluit Renckens.

Het derde L1-verkiezingsdebat is georganiseerd in samenwerking met Burgerkacht Limburg en heeft het motto 'Meedoen verkleint de kloof'. De uitzending is om 20:30 uur en 22:30 uur te zien op L1 TV.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
De verkiezingen volg je bij L1

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zendt L1 TV vijf verschillende debatten uit. Daarbij is nadrukkelijk samenwerking gezocht met maatschappelijke organisaties. De gekozen opzet van de tv-debatten maakt het mogelijk dat zowel zittende politieke partijen als nieuwe partijen kunnen meedoen.

Op de verkiezingsdag woensdag 20 maart maken we een speciale avondvullende uitzending op L1 TV vanaf 21:00 uur, met uitslagen, reacties vanuit het provinciehuis en analyses. Online kun je alles volgen bij 1Limburg.

Meer over de verkiezingen
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen