Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Bas Peters al twintig jaar in de modder

Geplaatst opdinsdag 26 oktober 2021 - 21:16

Mountainbiker Bas Peters uit Heythuysen is 43 jaar, maar laat menig jong talent nog steeds achter zich.

Zijn carrière kreeg een vliegende start met een dertiende plaats op de Olympische Spelen in Athene in 2004. Daarna legde Peters zich meer toe op de lange afstand. Hij werd in 2008 en 2011 Nederlands kampioen op het onderdeel marathon. In 2021 is hij nog steeds actief op de mountainbike.

Ervaring
Peters schuwt zware rittenkoersen niet. Zo werd hij in 2016 vierde in de Crocodile Thropy in Australië. Een wedstrijd van acht etappes met een totaal van 606 kilometer wedstrijd en 8640 hoogtemeters. Inmiddels is de veertiger nog steeds zeer actief in wedstrijdverband. "Ik vind het nog steeds heel erg leuk. Het wordt wel steeds moeilijker, maar op ervaring kom ik heel ver."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen