Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Per auto etenswaren doneren voor Voedselbank

Geplaatst opzaterdag 12 december 2020 - 14:06

In Thorn, Nuth, Venlo en Maastricht kun je nu met de auto etenswaren doneren voor de voedselbanken.

De vier drive through locaties voor de voedselbankactie zijn op touw gezet door Limburgse bedrijven uit de event- en horecabranche.

Coronaproof
"Dit voelt goed om te doen en bovendien is het lekker om weer wat te regelen en te organiseren", vertelt Danny Keppels van Event Management Group, die op Kasteelhoeve De Grote Hegge in Thorn de drive through heeft ingericht. "Mensen die producten willen doneren, hoeven de auto niet uit. Medewerkers van ons halen de tassen en kratjes uit de kofferbak of van de achterbank. Alles coronaproof dus."

Lees ook: Drive through eten inzamelen voor Voedselbank

Energie
Drie collega-bedrijven organiseren de drive through inzameling op een andere locatie in de provincie, namelijk Crewfood in Venlo, Office Centre in Nuth en The PEPr Compagny in Maastricht. "Natuurlijk hebben wij als bedrijven in horeca en evenementen onze eigen problemen", zegt Keppels. "Toch is het beter om iets te organiseren dan om stil te zitten. Dit geeft ons energie."

Beetje feestelijkheid
"We staan hier tot en met zondag. We hopen op veel lang-houdbare producten. Van bedrijven in instellingen hebben we ook al een aantal mooie donaties gekregen. Ik verwacht een succesvolle inzameling aan het einde van de rit." Evenementen-organisator Danny Keppels heeft het inzamelingspunt bij de kasteelhoeve in Thorn extra aan laten kleden met licht en muziek. "Een beetje feestelijkheid kan geen kwaad in deze tijd."

De actie duurt nog tot zondag 13 december om 18:00 uur.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen