Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Asielzoekers delen bloemen uit aan buurtbewoners

Geplaatst opzaterdag 26 september 2020 - 17:27

De bewoners van het asielzoekerscentrum in Baexem hebben zaterdag een alternatief bedacht voor het niet doorgaan van de landelijke open dag. Ze hebben rozen uitgedeeld aan de buurtbewoners.

Vanwege de coronamaatregelen kon de open dag niet doorgaan zoals gepland. De asielzoekers hebben daar iets op bedacht.

Video: L1

Burendag
"We willen zaterdag burendag vieren met onze buren en een goede relatie met de buren onderhouden", zegt Thaer al Danaf uit Libanon, die samen met een aantal andere asielzoekers het initiatief heeft bedacht. "En we kiezen ervoor rozen uit te delen omdat dat een symbool is van vrede, liefde en van de mensheid. Ook al komen we uit verschillende landen en culturen we zullen ons best doen om een mooie en goede samenleving te maken in Nederland."

Deskundigen aan de vooravond van het proces over de rechtszaak Nicky Verstappen. Limburg Doc: Nicky, de ontknoping
Zondag 18:00 en 21:00 uur op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen