Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Anneke Grönloh zingt laatste keer Brandend Zand

Geplaatst opzondag 27 augustus 2017 - 11:51

Anneke Grönloh heeft zaterdagavond voor de allerlaatste keer op de planken gestaan. De 75-jarige zangeres nam tijdens De Nacht van Johnny Hoes in Weert afscheid.

De zangeres wilde haar imposante carrière juist daar afsluiten omdat Johnny Hoes een van haar bekendste hits schreef, Brandend Zand.

Speciale avond
De avond was georganiseerd omdat hij 100 jaar geleden werd geboren.

Lees ook: 'Johnny Hoes was belangrijk voor Limburgse muziekwereld'

Hits
In de jaren zestig van de vorige eeuw had Anneke Grönloh een aantal grote hits. Naast Brandend Zand werden ook Paradiso en Nina Bobo grijs gedraaid. In haar zestig jaar durende carrière verkocht ze meer dan 30 miljoen platen.

Gezondheid
De zangeres stopt vanwege gezondheidsproblemen. Sinds vorig jaar trad ze op met een zuurstofslang, nadat ze eerder een longembolie had gehad.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen