Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: André Rieu dirigeert zaate hermeniekes

Geplaatst opdinsdag 25 februari 2020 - 18:27

Walskoning André Rieu dirigeerde dinsdagmiddag zaate hermeniekes op het Vrijthof in Maastricht. Met de actie wordt de 'De dag van de zaate hermeniekes' op een bijzondere manier afgesloten.

De hermeniekes speelden onder leiding van Rieu onder meer het Mestreechs volksleed en verschillende carnavalsliedjes.

L1

Hulp
De wereldberoemde Maastrichtse stehgeiger kreeg tijdens het dirigeren hulp van gouverneur Theo Bovens (lid van Sous Bras Band Tête de Veau) en burgemeester Annemarie Penn-te Strake (lid van zaate hermenie De Dreuvege vaan ’t Pleinsje).

Bijzonder
André Rieu vertelde eerder al dat hij altijd geniet van de zaate hermeniekes in zijn thuisstad. “Dat ik hen nu zo mag dirigeren, is voor mij bijzonder”, aldus Rieu.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen