Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Alsnog ceremonie voor lintjes

Geplaatst opvrijdag 3 juli 2020 - 19:07

Wegens de intelligente lockdown viel in veel gemeenten de jaarlijkse lintjesregen in het water. Vrijdag werden de gedecoreerden daarom alsnog, op aangepaste wijze, voorzien van een lintje.

In de gemeente Beek werden vijf personen lid in de Orde van Oranje Nassau. Bij elk lintje werden de gedecoreerden middels een persoonlijk lied toegezongen door Jack Vinders.

Video: L1

Familie
Omdat de anderhalvemeterregel nog steeds van kracht is, was burgemeester Christine van Basten-Boddin niet in staat om de lintjes persoonlijk op te spelden. Vandaar dat een familielid van de gedecoreerde de speldjes mocht opspelden. "Dat is natuurlijk jammer. Ik had het liever, zoals altijd, zelf gedaan. Het voelt ook een beetje gek. Maar het belangrijkste is dat we de lintjes eindelijk kunnen uitdelen na twee moeilijke maanden", zegt de burgemeester van Beek.

Bijzonder
Voor degene die het lintje mogen ontvangen is het een bijzonder dag. Maar voor het familielid die het lintje eenmalig mocht uitreiken is het een extra bijzonder moment. "Ik vond het fantastisch. Dit is iets wat je nooit meer gaat meemaken", zegt Eric Wouters, die een lintje mocht opspelden bij haar zus. Het lintje werd daarom voor Marion Wouters, die voor haar inzet bij de plaatselijke fanfare onderscheiden werd, ook extra speciaal. "Het is natuurlijk al heel erg bijzonder dat je een lintje mag krijgen. Maar dat je broer het dan mag opspelden is onvergetelijk."

Beter laat dan nooit
Het is een bekend gezegde. Vandaar dat het uitgestelde moment ook als een verrassing kwam voor de nieuwe Leden in de Orde van Oranje Nassau. "Ik kreeg twee maanden geleden een telefoontje van de burgemeester. En dat was een enorme verrassing. Maar vervolgens was het toch even onzeker wanneer ik het lintje dit jaar nog in ontvangst mocht nemen. Ik had verwacht dat ik het pas na de zomer zou krijgen", zegt het kersverse lid in de Orde van Oranje Nassau.

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen