Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Alsnog ceremonie voor lintjes

Geplaatst opvrijdag 3 juli 2020 - 19:07

Wegens de intelligente lockdown viel in veel gemeenten de jaarlijkse lintjesregen in het water. Vrijdag werden de gedecoreerden daarom alsnog, op aangepaste wijze, voorzien van een lintje.

In de gemeente Beek werden vijf personen lid in de Orde van Oranje Nassau. Bij elk lintje werden de gedecoreerden middels een persoonlijk lied toegezongen door Jack Vinders.

Video: L1

Familie
Omdat de anderhalvemeterregel nog steeds van kracht is, was burgemeester Christine van Basten-Boddin niet in staat om de lintjes persoonlijk op te spelden. Vandaar dat een familielid van de gedecoreerde de speldjes mocht opspelden. "Dat is natuurlijk jammer. Ik had het liever, zoals altijd, zelf gedaan. Het voelt ook een beetje gek. Maar het belangrijkste is dat we de lintjes eindelijk kunnen uitdelen na twee moeilijke maanden", zegt de burgemeester van Beek.

Bijzonder
Voor degene die het lintje mogen ontvangen is het een bijzonder dag. Maar voor het familielid die het lintje eenmalig mocht uitreiken is het een extra bijzonder moment. "Ik vond het fantastisch. Dit is iets wat je nooit meer gaat meemaken", zegt Eric Wouters, die een lintje mocht opspelden bij haar zus. Het lintje werd daarom voor Marion Wouters, die voor haar inzet bij de plaatselijke fanfare onderscheiden werd, ook extra speciaal. "Het is natuurlijk al heel erg bijzonder dat je een lintje mag krijgen. Maar dat je broer het dan mag opspelden is onvergetelijk."

Beter laat dan nooit
Het is een bekend gezegde. Vandaar dat het uitgestelde moment ook als een verrassing kwam voor de nieuwe Leden in de Orde van Oranje Nassau. "Ik kreeg twee maanden geleden een telefoontje van de burgemeester. En dat was een enorme verrassing. Maar vervolgens was het toch even onzeker wanneer ik het lintje dit jaar nog in ontvangst mocht nemen. Ik had verwacht dat ik het pas na de zomer zou krijgen", zegt het kersverse lid in de Orde van Oranje Nassau.

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen