Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Afghaan bokst voor overleden broertje

Geplaatst opzondag 24 februari 2019 - 15:59

De uit Afghanistan gevluchte Munir Safi heeft maar één doel: kampioen worden voor zijn overleden broertje.

De bokser uit Maastricht vluchtte als 15-jarige puber uit Afghanistan en is nu drie jaar later Nederlands kampioen bij de jeugd.

Gehard
Hij is gehard na zijn barre tocht door dertien landen. Met een rugzak vol ellende zet de 18-jarige vluchteling zijn verdriet nu om in rake klappen. Hij verloor zijn jongere broertje bij een bomaanslag.

Vrolijks
Safi traint bij
SCM-Boxing in Maastricht. Daar is hij onder de hoede gekomen van trainer Marc Vrolijks die het jonge talent zo goed mogelijk begeleidt binnen en buiten de ring. Inmiddels heeft de jonge bokser een eigen huisje, studeert hij en traint hij iedere dag.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen