Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Adopties helpen Kasteelpark Born winter door

Geplaatst opwoensdag 13 januari 2021 - 21:10

Dierparken raken in financiële nood nu de lockdown voortduurt en voor zowel medewerkers als dieren brood op de plank nodig is.

De nijpende situatie treft ook Kasteelpark Born dat maandelijks ongeveer 25.000 euro aan kosten moet ophoesten terwijl er geen inkomsten zijn.

Naast dat de lonen van medewerkers moeten worden doorbetaald, moeten ook de dieren dagelijks gevoederd worden en dat kost behoorlijk wat geld. In april vorig jaar startte het dierenpark met adoptiemogelijkheden en dat bracht behoorlijk wat geld in het laatje.

Lees ook: Gesloten Kasteelpark Born biedt alle dieren ter adoptie aan

1700 adoptanten
"Toen we begonnen waren er tien adoptanten", vertelt parkbeheerder Theo Meeks. "Intussen zijn dat er ongeveer 1700".

Omdat er nu meer adoptanten zijn dan dat het Kasteelpark dieren heeft, zijn sommige dieren door meerdere personen onder de hoede genomen. "We hebben maar vier varkens, terwijl er bijna 120 mensen een varken hebben geadopteerd", vertelt Meeks.

Opbrengst
"We hebben het over een opbrengst van misschien wel 100.000 euro", vertelt Meeks. "Maar dat bedrag is in mei binnengekomen en inmiddels zitten we in januari".

Toch maakt Meeks zich nog geen zorgen. "Ik verwacht dat wij als doorstroomlocatie toch wel weer in maart open kunnen." Daarnaast is er een regeling in gang gezet voor de dierentuinen, maar daar wordt op z'n vroegst pas in februari iets van uitgekeerd."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen