Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Achtervolging met 120 km/u door kern Schinnen

Geplaatst opdonderdag 24 september 2020 - 11:21

Videobeelden van een spectaculaire achtervolging van Born, via Echt, Kerensheide en Nuth naar Sittard zijn door de politie online gezet.

Bij de nachtelijke rit worden op de A2 snelheden boven de 250 kilometer per uur gehaald. In Schinnen scheurt de achtervolgde auto met een vaart van 120 km/u over de Dorpsstraat, en pikt meteen een drempel mee.

Snelle Audi
De achtervolging was in juni dit jaar, meldt woordvoerder Ed Kraszewski van de Landelijke Eenheid. Die tak van de politie is verantwoordelijk voor de snelle Audi A6 en Volkswagen Passat politiewagen , van waaruit de opnames van de voortvluchtige Mercedes zijn gemaakt.

Bekijk de achtervolging:

Klein vergrijp
De dollemansrit begon omdat de bestuurder niet wilde meewerken aan een alcoholcontrole. Ook vinden de agenten uiteindelijk lachgaspatronen in de auto. "Ja, je denkt meestal dat verdachten iets heel spectaculairs hebben gedaan als ze op zo'n manier op de vlucht staan. Maar vaak zijn het relatief kleine vergrijpen als dit", voegt politiewoordvoerder Kraszewski toe.

Rechtsomkeert
De rit begint als de politie-Audi bij Born aanhaakt bij de achtervolging. De rit gaat met een rotvaart naar Echt, waar de auto de snelweg verlaat en tegen het verkeer in op de rotonde rechtsomkeert maakt.

Via de A2 en A76 gaat de achtervolging verder. Bij Schinnen verlaat de Mercedes de snelweg. Via de dorpskern van Schinnen, waar op de Dorpsstraat de snelheidsmeter de 120 aantikt, gaat de rit via Puth en Munstergeleen naar Sittard. Daar wordt de auto uiteindelijk klemgereden, en worden de vier inzittenden ingerekend.

Deskundigen aan de vooravond van het proces over de rechtszaak Nicky Verstappen. Limburg Doc: Nicky, de ontknoping
Zondag 18:00 en 21:00 uur op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen