Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Achtervolging met 120 km/u door kern Schinnen

Geplaatst opdonderdag 24 september 2020 - 11:21

Videobeelden van een spectaculaire achtervolging van Born, via Echt, Kerensheide en Nuth naar Sittard zijn door de politie online gezet.

Bij de nachtelijke rit worden op de A2 snelheden boven de 250 kilometer per uur gehaald. In Schinnen scheurt de achtervolgde auto met een vaart van 120 km/u over de Dorpsstraat, en pikt meteen een drempel mee.

Snelle Audi
De achtervolging was in juni dit jaar, meldt woordvoerder Ed Kraszewski van de Landelijke Eenheid. Die tak van de politie is verantwoordelijk voor de snelle Audi A6 en Volkswagen Passat politiewagen , van waaruit de opnames van de voortvluchtige Mercedes zijn gemaakt.

Bekijk de achtervolging:

Klein vergrijp
De dollemansrit begon omdat de bestuurder niet wilde meewerken aan een alcoholcontrole. Ook vinden de agenten uiteindelijk lachgaspatronen in de auto. "Ja, je denkt meestal dat verdachten iets heel spectaculairs hebben gedaan als ze op zo'n manier op de vlucht staan. Maar vaak zijn het relatief kleine vergrijpen als dit", voegt politiewoordvoerder Kraszewski toe.

Rechtsomkeert
De rit begint als de politie-Audi bij Born aanhaakt bij de achtervolging. De rit gaat met een rotvaart naar Echt, waar de auto de snelweg verlaat en tegen het verkeer in op de rotonde rechtsomkeert maakt.

Via de A2 en A76 gaat de achtervolging verder. Bij Schinnen verlaat de Mercedes de snelweg. Via de dorpskern van Schinnen, waar op de Dorpsstraat de snelheidsmeter de 120 aantikt, gaat de rit via Puth en Munstergeleen naar Sittard. Daar wordt de auto uiteindelijk klemgereden, en worden de vier inzittenden ingerekend.

Deskundigen aan de vooravond van het proces over de rechtszaak Nicky Verstappen. Limburg Doc: Nicky, de ontknoping
Zondag 18:00 en 21:00 uur op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen