Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Aardappelen scheppen voor de voedselbank

Geplaatst opwoensdag 15 april 2020 - 17:22

Door corona moeten mensen afstand houden, maar het brengt ze op een andere manier ook dichter bij elkaar. Woensdag onder meer in Wijlre, waar een groep vrijwilligers aardappelen ging scheppen voor de voedselbank Limburg.

Het initiatief komt van cateraar Ki Van de Ven uit Klimmen. Hij sloot zijn zaak een maand geleden vanwege de coronacrisis.

Nuttig
Sinds kort zet hij zich in voor de voedselbank Zuid-Limburg. Hij verzamelde onder meer al 11.000 kilo groente en fruit. Nu zijn de aardappelen aan de beurt. 4500 kilo in totaal. "Mijn zaak is gesloten, maar ik kan niet stil zitten dus besloot ik iets nuttigs te gaan doen, en met deze actie steun ik mensen die het nodig hebben", zegt Van de Ven.

Video: L1

Kippenvel
Woensdag is hij met 10 vrijwilligers aan de slag op een boerderij in Wijlre. De aardappels worden geschept, verpakt en vervoerd. De vrijwilligers steken allemaal met plezier de handen uit de mouwen. Het thuiszitten door corona zijn ze moe. "De horecazaak in België waarvoor ik werk is gesloten en dus heb ik besloten me in te zetten voor het goede doel", zegt Arjan Greve. "Ik breng met Ki ook het eten rond en als je dan de dankbaarheid van de mensen ziet, dat bezorgt me kippenvel. Dit is beter dan geld verdienen."

Sponsoren
Volgens van de Ven wordt zijn actie breed gesteund. Niet alleen door handjes op de boerderij, ook door sponsoren. Hij en zijn ploeg doen het met liefde, maar de cateraar hoopt dat alles binnenkort weer normaal wordt. Restauranthouder Eugene Vaessen van de Gerardushof uit Epen valt hem bij. "Volgende week horen we van premier Rutte wel weer wat we mogen. Tot die tijd kunnen we ons hiermee goed verdienstelijk maken."

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen