Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: 'Aandacht voor elkaar op bezinningsdag'

Geplaatst opdinsdag 6 oktober 2020 - 19:45

De landelijke dag van bezinning zou dinsdag worden gehouden. Uiteindelijk is dat een 'periode van de aandacht voor elkaar' geworden.

'Aandacht voor elkaar' is een landelijk initiatief met vaak regionale activiteiten. Het startte dinsdag en heeft als doel dat wordt stilgestaan bij de gevolgen van de coronapandemie. Denk bijvoorbeeld aan het overlijden van een dierbare of aan iemand die zijn baan verloren is door de crisis.

Regina Carmeli
De zusters van bezinningshuis Regina Carmeli in Sittard hadden nog niet van de bezinningsdag gehoord. Maar daar is het, volgens de zusters, dan ook iedere dag bezinningsdag. Ongeveer 30 mensen kunnen voor 45 euro een kamer boeken in het huis om tot bezinging te komen. Mensen met een krappe beurs of andere problemen kunnen rekenen op een vriendenprijs.

Video: L1

Zuster Maria Gisela Faijmonville is een van de zusters van het huis. "Mensen mogen hier altijd komen om te bezinnen, om tot rust te komen, om hun geloof te verdiepen of om Jezus beter te leren kennen. Door de coronacrisis hebben we drie maanden geen gasten kunnen ontvangen. Nu komen de mensen weer, vooral groepen die ergens anders niet terecht kunnen.”

Niet drukker
Het bezinningshuis heeft het niet drukker dan normaal in deze periode. Het aantal mensen dat komt bezinnen is in deze tijd niet toegenomen. Zuster Gisela weet wel waarom. "Waarschijnlijk zijn de mensen bang om te komen. Durven ze de deur niet uit, door het coronavirus. Maar hier is alles op orde. We hebben maatregelen genomen, en hebben ruimte genoeg om afstand te houden."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen