Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: '70 paarden moeten evacueren door de brand'

Geplaatst opdinsdag 21 april 2020 - 13:41

De eigenaren van de manege Venhof in Herkenbosch hebben een heftige nacht achter de rug. Door de brand bij het natuurgebied De Meinweg moesten ze in totaal 70 paarden evacueren.

Net toen alles goed leek, is dinsdag opnieuw een evacuatie ingezet, omdat de brand voor de tweede keer is opgelaaid.

Eerste evacuatie
"De eerste paarden hadden we op maandagavond al verplaatst. In totaal hebben we bij de eerste evacuatie 70 paarden moeten verplaatsen", vertelt Martin Simons van de manege.

Beschermd
Volgens de eigenaren, Simons en Sonja Welter, heeft de brandweer ze maandag goed bijgestaan. "De brandweer heeft onze paarden goed beschermd. Ze hadden een watergordijn opgebouwd om de manege heen", vertelt Simons.

Video: dinsdagmorgen interviewde wij de eigenaren over de heftige nacht:

Vlammen
Rond 18:00 uur maandagavond dacht de brandweer het vuur onder controle te hebben, maar rond 19:30 uur laaiden de vlammen opnieuw op door vliegvuur. Tegen de nacht moesten toen alsnog de overige paarden geëvacueerd worden.

Paniek
Bij de tweede evacuatie was er volgens de eigenaren van de manege wel wat paniek. "Dit was rond middernacht. Toen moest het heel snel. Op dat moment was er wel paniek." Dinsdagmorgen waren ze begonnen met de paarden terug te brengen naar de manege. Daar waren net 30 paarden aangekomen.

Dinsdagmiddag moesten deze opnieuw geëvacueerd worden. De brand is opnieuw opgelaaid.

Lees ook: Manege en camping weer geëvacueerd door brand Meinweg

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen