Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: 48 leerlingen toch wel naar school in Griendtsveen

Geplaatst opmaandag 19 augustus 2019 - 14:44

Na zes weken vakantie zijn de scholen weer begonnen. Voor de 48 leerlingen en de leraren van basischool De Driehoek in Griendtsveen is dit bijzonder, want vorig jaar dreigden de deuren in 2020 nog gesloten te moeten worden.

Een sluiting kon uiteindelijk afgewend worden, mede door de samenwerking op te zoeken met de school in America.

Bewogen jaar
"We hebben een bewogen jaar gehad afgelopen jaar", reageert directeur Susan van Boxsel. Het leerlingenaantal van basisschool De Driehoek is namelijk onder de 50. Dit schooljaar zijn ze begonnen met 48 kinderen. "We hebben afgesproken dat we alles blijven volgen of het openhouden van de school nog haalbaar is. Elk half jaar wordt bekeken hoe de vlag erbij hangt."

Lees ook: Basisschool Griendtsveen gered van sluiting

Vroeg opstaan
De leerlingen zijn blij dat ze in Griendtsveen naar school mogen blijven gaan, bij hun eigen vriendjes en vriendinnetjes. Toch was het maandagmorgen na de vakantie wel even wennen. "Ik moest vroeg opstaan, dat vond ik wel jammer", reageert leerling Lars. Ook Saar vond het vroeg opstaan, maar niet té vroeg. Lars: "Maar ik was ook wel blij dat ik naar school kon om iedereen weer te zien."

Vervelen
Leraar Robert van Veghel heeft de klas met de groepen 4, 5 en 6 onder zijn hoede. "Het is voor mij heel normaal. Ik heb eigenlijk nog nooit een enkele klas gehad." Meester Robert, die zijn negentiende schooljaar ingaat, denkt zelfs dat hij zich zou vervelen als hij 'maar' aan één groep les zou moeten geven. "Je hebt hier altijd iets te doen."

Directeur Van Boxsel kan nog niet aangeven wanneer de school wel moet stoppen. "Dat hangt van veel factoren af. Zeker voor een dorp als Griendtsveen is de school toch wel het hart van de samenleving."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen