Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: 48 leerlingen toch wel naar school in Griendtsveen

Geplaatst opmaandag 19 augustus 2019 - 14:44

Na zes weken vakantie zijn de scholen weer begonnen. Voor de 48 leerlingen en de leraren van basischool De Driehoek in Griendtsveen is dit bijzonder, want vorig jaar dreigden de deuren in 2020 nog gesloten te moeten worden.

Een sluiting kon uiteindelijk afgewend worden, mede door de samenwerking op te zoeken met de school in America.

Bewogen jaar
"We hebben een bewogen jaar gehad afgelopen jaar", reageert directeur Susan van Boxsel. Het leerlingenaantal van basisschool De Driehoek is namelijk onder de 50. Dit schooljaar zijn ze begonnen met 48 kinderen. "We hebben afgesproken dat we alles blijven volgen of het openhouden van de school nog haalbaar is. Elk half jaar wordt bekeken hoe de vlag erbij hangt."

Lees ook: Basisschool Griendtsveen gered van sluiting

Vroeg opstaan
De leerlingen zijn blij dat ze in Griendtsveen naar school mogen blijven gaan, bij hun eigen vriendjes en vriendinnetjes. Toch was het maandagmorgen na de vakantie wel even wennen. "Ik moest vroeg opstaan, dat vond ik wel jammer", reageert leerling Lars. Ook Saar vond het vroeg opstaan, maar niet té vroeg. Lars: "Maar ik was ook wel blij dat ik naar school kon om iedereen weer te zien."

Vervelen
Leraar Robert van Veghel heeft de klas met de groepen 4, 5 en 6 onder zijn hoede. "Het is voor mij heel normaal. Ik heb eigenlijk nog nooit een enkele klas gehad." Meester Robert, die zijn negentiende schooljaar ingaat, denkt zelfs dat hij zich zou vervelen als hij 'maar' aan één groep les zou moeten geven. "Je hebt hier altijd iets te doen."

Directeur Van Boxsel kan nog niet aangeven wanneer de school wel moet stoppen. "Dat hangt van veel factoren af. Zeker voor een dorp als Griendtsveen is de school toch wel het hart van de samenleving."

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen