Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: 48 leerlingen toch wel naar school in Griendtsveen

Geplaatst opmaandag 19 augustus 2019 - 14:44

Na zes weken vakantie zijn de scholen weer begonnen. Voor de 48 leerlingen en de leraren van basischool De Driehoek in Griendtsveen is dit bijzonder, want vorig jaar dreigden de deuren in 2020 nog gesloten te moeten worden.

Een sluiting kon uiteindelijk afgewend worden, mede door de samenwerking op te zoeken met de school in America.

Bewogen jaar
"We hebben een bewogen jaar gehad afgelopen jaar", reageert directeur Susan van Boxsel. Het leerlingenaantal van basisschool De Driehoek is namelijk onder de 50. Dit schooljaar zijn ze begonnen met 48 kinderen. "We hebben afgesproken dat we alles blijven volgen of het openhouden van de school nog haalbaar is. Elk half jaar wordt bekeken hoe de vlag erbij hangt."

Lees ook: Basisschool Griendtsveen gered van sluiting

Vroeg opstaan
De leerlingen zijn blij dat ze in Griendtsveen naar school mogen blijven gaan, bij hun eigen vriendjes en vriendinnetjes. Toch was het maandagmorgen na de vakantie wel even wennen. "Ik moest vroeg opstaan, dat vond ik wel jammer", reageert leerling Lars. Ook Saar vond het vroeg opstaan, maar niet té vroeg. Lars: "Maar ik was ook wel blij dat ik naar school kon om iedereen weer te zien."

Vervelen
Leraar Robert van Veghel heeft de klas met de groepen 4, 5 en 6 onder zijn hoede. "Het is voor mij heel normaal. Ik heb eigenlijk nog nooit een enkele klas gehad." Meester Robert, die zijn negentiende schooljaar ingaat, denkt zelfs dat hij zich zou vervelen als hij 'maar' aan één groep les zou moeten geven. "Je hebt hier altijd iets te doen."

Directeur Van Boxsel kan nog niet aangeven wanneer de school wel moet stoppen. "Dat hangt van veel factoren af. Zeker voor een dorp als Griendtsveen is de school toch wel het hart van de samenleving."

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen