Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: 30 mille aan truffels in nieuwe zaak Maastricht

Geplaatst opwoensdag 1 mei 2019 - 15:01

Zo'n 150 soorten truffelproducten komen in een truffelkelder in Maastricht te staan. "Op dit moment heeft de nieuwe Italiaanse delicatessezaak al voor ruim 30.000 euro aan truffelproducten."

Dat vertelt Paul de Vreese die de winkel gaat runnen.

Bewaken
Eind mei komen er ook nog verse truffels bij. De bewakingscamera's hangen er binnenkort om de dure truffelproducten te bewaken, want dat is wel nodig volgens de Vreese.

20 procent
De truffelproducten uit de truffelkelder bevatten namelijk tot zo'n 20 procent truffel. Volgens de Vreese is dit een groot verschil met bijvoorbeeld de truffelmayonaise uit de supermarkt. Hier zit een of twee procent aan truffel in.

Nichemarkt
Ondanks dat truffels echt een nichemarkt is, willen ze toch ook de gewone consument aanspreken door middel van proeverijen en advies. De Vreese is samen met Peter Bruggeman, de eigenaar van de nieuwe Italiaanse delicatessezaak, naar Italië afgereisd om bij allerlei lokale producten uit te zoeken voor in de winkel. Ook zijn ze mee op truffeljacht geweest in de bossen van Italië. "Sinds ik in de truffels zit, ben ik zeven kilo aangekomen. Je begint je ontbijt met een truffel en eindigt met een truffelpasta."

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen