Overslaan en naar de inhoud gaan

Victor Reinier schrijft mee aan Flikken Rotterdam

Geplaatst opdonderdag 30 april 2015 - 18:23

Victor Reinier, hoofdrolspeler in de succesvolle politieserie Flikken Maastricht, gaat meeschrijven aan de Rotterdamse versie van de serie.

Woensdag maakte omroep AVROTROS bekend met een spin-off te komen van de politieserie. Flikken Rotterdam moet vanaf voorjaar 2016 te zien zijn.

Lees ook: Flikken Maastricht krijgt spin-off in Rotterdam

Achter de tikmachine
Voor Victor Reinier, die in de Maastrichtse Flikken de rol van rechercheur Floris Wolfs vertolkt, was de aankondiging geen verrassing. Hij werd een tijdje geleden gevraagd de serie mee te schrijven en ontwikkelen. De acteur is al volop bezig met schrijven. "Ik zit nu achter mijn tikmachine en ben aan het puzzelen hoe ik aflevering één af kan krijgen", zegt Reinier tegen radiozender 100%NL.

Tweede spin-off
De nieuwe serie is de tweede spin-off van de populaire Belgische serie Flikken (1999-2009), die werd opgenomen in Gent. Na Maastricht komt er nu dus ook Rotterdam bij. Amsterdammer Reinier vindt het een goed idee. "Het lag in de lijn der verwachting dat er misschien een nieuwe stad zou komen en dat het Rotterdam is geworden, is geweldig."

Aparte kleur
Fans van Flikken Maastricht hoeven niet te vrezen dat het Rotterdamse equivalent een letterlijke kopie wordt. "We maken er echt een aparte kleur van. Er zijn veel overeenkomsten voor de liefhebber van Flikken Maastricht, maar het wordt tegelijkertijd ook een nieuwe serie."

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Flikken Maastricht krijgt spin-off in Rotterdam
Kijkers in shock na 'bizarre' finale Flikken Maastricht
Flikken Maastricht warmt liefhebbers op voor nieuw seizoen
Flikken-acteur Reinier: 'Mijn liefde ligt echt in Maastricht'
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen