Overslaan en naar de inhoud gaan

Victor Reinier schrijft mee aan Flikken Rotterdam

Geplaatst opdonderdag 30 april 2015 - 18:23

Victor Reinier, hoofdrolspeler in de succesvolle politieserie Flikken Maastricht, gaat meeschrijven aan de Rotterdamse versie van de serie.

Woensdag maakte omroep AVROTROS bekend met een spin-off te komen van de politieserie. Flikken Rotterdam moet vanaf voorjaar 2016 te zien zijn.

Lees ook: Flikken Maastricht krijgt spin-off in Rotterdam

Achter de tikmachine
Voor Victor Reinier, die in de Maastrichtse Flikken de rol van rechercheur Floris Wolfs vertolkt, was de aankondiging geen verrassing. Hij werd een tijdje geleden gevraagd de serie mee te schrijven en ontwikkelen. De acteur is al volop bezig met schrijven. "Ik zit nu achter mijn tikmachine en ben aan het puzzelen hoe ik aflevering één af kan krijgen", zegt Reinier tegen radiozender 100%NL.

Tweede spin-off
De nieuwe serie is de tweede spin-off van de populaire Belgische serie Flikken (1999-2009), die werd opgenomen in Gent. Na Maastricht komt er nu dus ook Rotterdam bij. Amsterdammer Reinier vindt het een goed idee. "Het lag in de lijn der verwachting dat er misschien een nieuwe stad zou komen en dat het Rotterdam is geworden, is geweldig."

Aparte kleur
Fans van Flikken Maastricht hoeven niet te vrezen dat het Rotterdamse equivalent een letterlijke kopie wordt. "We maken er echt een aparte kleur van. Er zijn veel overeenkomsten voor de liefhebber van Flikken Maastricht, maar het wordt tegelijkertijd ook een nieuwe serie."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Flikken Maastricht krijgt spin-off in Rotterdam
Kijkers in shock na 'bizarre' finale Flikken Maastricht
Flikken Maastricht warmt liefhebbers op voor nieuw seizoen
Flikken-acteur Reinier: 'Mijn liefde ligt echt in Maastricht'
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen