Overslaan en naar de inhoud gaan

Vice-voorzitter uit partij gezet om facebookpost Gülen

Geplaatst opzondag 28 augustus 2016 - 22:14

De vice-voorzitter van Provinciale Staten van Belgisch-Limburg Ahmet Koç is uit zijn partij gezet, de Vlaamse sociaal-democratische SP.A.

Directe aanleiding zijn uitspraken die de voormalige wethouder van Beringen deed op Facebook na de mislukte staatsgreep in Turkije. Hij schreef toen : 'Allah, bescherm ons tegen de landverraders. Mensen kom in opstand, verenig u, geef hen geen kansen'.

Gülen
Daarmee zou hij duiden op de aanhangers van de
Gülen-beweging. Die islamitische geleerde is volgens de Turkse premier Erdogan het brein achter de staatsgreep. Koç zou ook een rol hebben gespeeld bij rellen in Beringen bij een gebouw van de Gülen-beweging. Zelf zegt hij juist opgeroepen te hebben tot kalmte.

Tuchtcommissie
Maar volgens de tuchtcommissie van de SP.A stroken deze en eerdere uitspraken en gedragingen niet meer met de partijlijn. Koç zelf blijft achter zijn uitspraken staan. In Turkije zijn er elke dag Gülenisten
die bekentenissen afleggen, zegt hij in de Belgische krant Het Belang van Limburg. Daarin zegt hij ook 'stank voor dank' te hebben gekregen van zijn partij.

Stemmenkanon
Ahmet Koç is een echt
stemmenkanon voor de SP.A in Belgisch-Limburg. Bij de parlementsverkiezingen in 2014 behaalde hij ruim 17 duizend stemmen. Dat waren de meeste na de lijsttrekker.

Eigen partij
Koç
blijft als onafhankelijke lid van de provinciale staten van Belgisch-Limburg. Hij denkt er niet aan om een eigen partij op te richten

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Provinciale staten van Belgisch-Limburg krimpen flink
Lichaam Steve Stevaert gevonden in Albertkanaal
Steve Stevaert dinsdag gecremeerd
Belgisch-Limburg neemt afscheid van Steve Stevaert
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen