Overslaan en naar de inhoud gaan

VGZ wil huisartsen tegemoetkomen

Geplaatst opdinsdag 17 februari 2015 - 6:00

VGZ wil gedeeltelijk tegemoetkomen aan ongenoegens van huisartsen die nog geen contract met de zorgverzekeraar hebben getekend.

Volgens Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad kunnen huisartsen onder meer rekenen op extra vergoedingen en zijn ze niet verplicht goedkopere medicatie voor te schrijven.

Dat schrijft VGZ in een brief aan huisartsen in die regio’s waar deze zorgverzekeraar het grootst is. VGZ hoopt daarmee het geschil met een deel van de huisartsen te kunnen oplossen.

Lagere vergoedingen
Diverse artsen - vooral in Noord-Limburg en Noord-Holland - weigeren het contract met de verzekeraar te tekenen, omdat hierin onder meer lagere vergoedingen zijn aangekondigd voor bijzondere verrichtingen. Ook wordt artsen gevraagd goedkopere medicatie en ‘VGZ-erkende’ laboratoria te gebruiken.

In de brief erkent VGZ dat het proces voor het contract van 2015 niet goed verlopen is, mede door eigen toedoen. Volgend jaar wordt dat beter gedaan, is de belofte.

Alleen op puntjes
Maar aan het contract voor dit jaar wordt daarentegen alleen op puntjes gesleuteld, laat de verzekeraar weten. Zo is er een extra vergoeding als artsen bovengemiddeld veel van een specifieke bijzondere verrichting doen. Het gaat daarbij over verrichtingen als spiraaltjes plaatsen of wonden hechten.

Ander pijnpunt bij de huisartsen is het voorschrijven van goedkopere medicatie. Diverse huisartsen noemden die regel onethisch.

Lees ook:
- Noord-Limburgse huisartsen in conflict met VGZ
- Noord-Limburgse huisartsen voelen zich klemgezet door VGZ

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Vincent van Gogh en VGZ gaan samenwerken in Venray
Noord-Limburgse huisartsen voelen zich klemgezet door VGZ
VGZ betrekt artsen en patiënten bij medicijnkeuze
Justitie wil 15,8 miljoen van 'frauderende' apotheker
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen