Overslaan en naar de inhoud gaan

VGZ wil huisartsen tegemoetkomen

Geplaatst opdinsdag 17 februari 2015 - 6:00

VGZ wil gedeeltelijk tegemoetkomen aan ongenoegens van huisartsen die nog geen contract met de zorgverzekeraar hebben getekend.

Volgens Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad kunnen huisartsen onder meer rekenen op extra vergoedingen en zijn ze niet verplicht goedkopere medicatie voor te schrijven.

Dat schrijft VGZ in een brief aan huisartsen in die regio’s waar deze zorgverzekeraar het grootst is. VGZ hoopt daarmee het geschil met een deel van de huisartsen te kunnen oplossen.

Lagere vergoedingen
Diverse artsen - vooral in Noord-Limburg en Noord-Holland - weigeren het contract met de verzekeraar te tekenen, omdat hierin onder meer lagere vergoedingen zijn aangekondigd voor bijzondere verrichtingen. Ook wordt artsen gevraagd goedkopere medicatie en ‘VGZ-erkende’ laboratoria te gebruiken.

In de brief erkent VGZ dat het proces voor het contract van 2015 niet goed verlopen is, mede door eigen toedoen. Volgend jaar wordt dat beter gedaan, is de belofte.

Alleen op puntjes
Maar aan het contract voor dit jaar wordt daarentegen alleen op puntjes gesleuteld, laat de verzekeraar weten. Zo is er een extra vergoeding als artsen bovengemiddeld veel van een specifieke bijzondere verrichting doen. Het gaat daarbij over verrichtingen als spiraaltjes plaatsen of wonden hechten.

Ander pijnpunt bij de huisartsen is het voorschrijven van goedkopere medicatie. Diverse huisartsen noemden die regel onethisch.

Lees ook:
- Noord-Limburgse huisartsen in conflict met VGZ
- Noord-Limburgse huisartsen voelen zich klemgezet door VGZ

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Vincent van Gogh en VGZ gaan samenwerken in Venray
Noord-Limburgse huisartsen voelen zich klemgezet door VGZ
VGZ betrekt artsen en patiënten bij medicijnkeuze
Justitie wil 15,8 miljoen van 'frauderende' apotheker
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen