Veteraan Indië (05 sep 2020)

Video: Veteraan kijkt Indië-herdenking noodgedwongen thuis

Zaterdagmiddag vond de jaarlijkse Indië-herdenking in Roermond plaats, maar vanwege de coronacrisis zag die er een stuk soberder uit.

92386783_872016856607893_4368551600587800576_n
De erfenis van Srebrenica: 'Ik ben kapot'

De Kerkraadse Dutchbat III-veteraan René Houben was erbij toen Srebrenica viel. Hij gaat nog altijd gebukt onder de gebeurtenissen 25 jaar geleden.

ANP-352044364
Limburgse veteraan: 'Het was bepaald geen pretpark'

Henk van der Linden uit Ysselsteyn kan dit jaar niet naar de jaarlijkse Veteranendag. Vanwege het coronavirus gaat het evenement niet door.

Edit - veteraan Roermond
Veteraan herdenkt voor het eerst sinds jaren thuis

Edwin Jacobsz, voormalig luitenant-kolonel, herdenkt maandagavond thuis op de bank. En dus niet bij de herdenking in Roermond, een gelegenheid waar hij sinds 1996 steevast bij aanwezig was.

Pete Hoekstra ambassadeur Kerkrade 31 jan 2020
Veteranensoos Kerkrade heropend

De Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra heeft vrijdag het ontmoetingscentrum voor veteranen in Kerkrade heropend.

Schotse veteraan herontdekt dorp Beringe na 75 jaar (18 nov 2019)
Oorlogsveteraan zoekt 75 jaar naar dorp (en vindt het)

De Schotse veteraan Jim Macleod zocht 75 jaar lang naar het Limburgse dorp waar hij tijdens de oorlog een tijd verbleef en verzorgd werd.

Amerikaanse veteraan eert redder been in MUMC+

Tweede Wereldoorlog-veteraan Francis Resta uit Californië is dinsdag in Maastricht met een speciale reden. Hij bezocht het academisch ziekenhuis waar de arts die hem gered heeft destijds werkte.

Limburgse veteraan in erehaag tijdens Dodenherdenking

Maik Bergman uit Boukoul is een van de veteranen die zaterdag zorgt voor de traditionele erehaag tijdens de jaarlijkse Nationale Dodenherdenking op de Dam in Amsterdam.

Veteranendag in teken van 'jonge veteraan'

In Brunssum vindt zaterdag de internationale Veteranendag plaats.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?
Uitgelicht
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?

We zoeken weer een nieuw Vastelaovesgezicht bij L11 Alaaf! Wie o wie zal het dit bijzondere jaar worden? Reageer met je mooiste Vastelaovesfoto!

We houden absoluut rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Dat mag dus ook in uiting komen in het vastelaovesgezicht. Wel of geen mondkapje op de foto? Dat is aan jou. Wees creatief!

Stuur hier je vastelaovesfoto in
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten