Overslaan en naar de inhoud gaan

Vete ten einde: Hamilton zegt sorry tegen Verstappen

Geplaatst opdonderdag 12 april 2018 - 13:13

Lewis Hamilton heeft zijn verontschuldigingen aangeboden aan Max Verstappen. De regerend wereldkampioen schoot de Nederlander aan op het circuit van Shanghai en gaf hem een stevige handdruk.

"Ik vond het als oudere coureur mijn taak om hem even op te zoeken", legde Hamilton even later uit op een persconferentie. "Los van wie er fout zat: ik heb sorry gezegd", vervolgt Hamilton. "Respect tussen coureurs is belangrijk. Zo moeten jullie dit gebaar zien."

Gebrek aan respect
Hamilton noemde Verstappen zondag na de Grand Prix van Bahrein een 'dickhead' (eikel) en verweet hem een gebrek aan respect. De Brit was tijdens de race in botsing gekomen met Verstappen, die even na die crash uitviel.

Lees ook: Hamilton: 'Verstappen neemt onvolwassen beslissingen'

Ferrari-coureurs
Het was niet de eerste keer dat Verstappen door zijn soms roekeloze rijstijl in opspraak raakte. De Ferrari-coureurs Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen baalden voorgaande jaren ook soms van de aanvallend racende Verstappen.

Van geen kwaad bewust
De Limburger zelf was zich van geen kwaad bewust tijdens een persconferentie voor de Grote Prijs van China. Hij peinst er ook niet over zijn rijstijl aan te passen na de kritiek die hij zondag kreeg van de wereldkampioen. "Waarom zou ik? Ik deed niets verkeerd. Ik probeer een andere auto in te halen. Ik zag die kans en wilde die grijpen."

Lees ook: Kritiek Hamilton laat Verstappen koud

Liveblog
Hamilton, Verstappen en de achttien andere coureurs racen zondag vanaf 08:00 uur Nederlandse tijd op het circuit van Shanghai. 1Limburg doet via een liveblog rechtstreeks verslag.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen