Overslaan en naar de inhoud gaan

Verzwakte parkeergarage Arsenaal in Venlo nog langer dicht

Geplaatst opwoensdag 9 maart 2016 - 17:57

Parkeergarage Arsenaal in Venlo blijft niet één maar anderhalf á twee jaar gesloten.

Volgens wethouder Henk Brauer (Parkeren, Venlokaal) is gebleken dat aanpak van de garage meer tijd kost dan gedacht.

Impact op omgeving
Dit komt mede omdat er direct naast Arsenaal (woon)gebouwen staan waardoor een renovatie veel impact zal hebben op de omgeving. Volgens Brauer is nog niet duidelijk hoe de garage aangepakt wordt en hoeveel dit kost. De gemeenteraad wordt hier in april over geïnformeerd. Dan gaat het college van B&W ook in op de toekomst van andere gemeentelijke parkeergarages en -plekken.

Betonrot
De 340 parkeervakken tellende garage ging begin vorige maand dicht vanwege door betonrot flink verzwakte vloeren. De gemeente Venlo loopt door de sluiting 1,4 miljoen euro aan parkeerinkomsten mis. Daarnaast is ze 700.000 euro kwijt aan de realisatie van alternatieve parkeerplaatsen. Venlo gaat voor deze 2,1 miljoen euro op zoek naar dekking binnen de begroting. Slechts een deel van het tekort wordt gecompenseerd door extra inkomsten uit straatparkeren. Zo komen er gedurende de sluiting van Arsenaal structureel 265 extra parkeerplaatsen bij op diverse plekken in de stad.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen