Overslaan en naar de inhoud gaan

Verzoening tussen familie Tharukshan en schoolbestuur

Geplaatst opvrijdag 13 januari 2017 - 12:01

De familie van de overleden scholier Tharukshan Selvam en de directie van het Grotius College in Heerlen houden vrijdag een verzoeningsgesprek.

De kou tussen de nabestaanden van de 15-jarige scholier en de school is uit de lucht. Tharukshan Selvam pleegde afgelopen weekeinde zelfmoord na aanhoudende pesterijen. Zijn familie verweet de school in eerste instantie niet hard genoeg te hebben opgetreden tegen het getreiter.

Emotionele herdenking
De broers en zussen van Tharukshan woonden vrijdagmorgen toch de herdenking op het Grotius College bij. Honderden scholieren luisterden tijdens de emotionele dienst naar liedjes, teksten en gedichten van medeleerlingen. Na afloop werden witte ballonnen met zelfbedachte teksten opgelaten.

Crematie
"We zijn heel blij dat ze er toch bij waren", zei Frank Schings, voorzitter van de scholenkoepel waaronder het Grotius College valt. "De emoties liepen heel hoog op. Twee medewerkers van de school zijn na afloop meegegaan om met de familie te praten over de crematie."

De uitvaart vindt maandag plaats. Een dag eerder is er een 'geluidstocht' door Heerlen. Daar zal ook burgemeester Ralf Krewinkel zich laten zien.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen