Overslaan en naar de inhoud gaan

Verzoening tussen familie Tharukshan en schoolbestuur

Geplaatst opvrijdag 13 januari 2017 - 12:01

De familie van de overleden scholier Tharukshan Selvam en de directie van het Grotius College in Heerlen houden vrijdag een verzoeningsgesprek.

De kou tussen de nabestaanden van de 15-jarige scholier en de school is uit de lucht. Tharukshan Selvam pleegde afgelopen weekeinde zelfmoord na aanhoudende pesterijen. Zijn familie verweet de school in eerste instantie niet hard genoeg te hebben opgetreden tegen het getreiter.

Emotionele herdenking
De broers en zussen van Tharukshan woonden vrijdagmorgen toch de herdenking op het Grotius College bij. Honderden scholieren luisterden tijdens de emotionele dienst naar liedjes, teksten en gedichten van medeleerlingen. Na afloop werden witte ballonnen met zelfbedachte teksten opgelaten.

Crematie
"We zijn heel blij dat ze er toch bij waren", zei Frank Schings, voorzitter van de scholenkoepel waaronder het Grotius College valt. "De emoties liepen heel hoog op. Twee medewerkers van de school zijn na afloop meegegaan om met de familie te praten over de crematie."

De uitvaart vindt maandag plaats. Een dag eerder is er een 'geluidstocht' door Heerlen. Daar zal ook burgemeester Ralf Krewinkel zich laten zien.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen