Overslaan en naar de inhoud gaan

Verzoek openbaar onderwijs Maasbree afgewezen

Geplaatst opvrijdag 9 januari 2015 - 13:53

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Onderwijs (OCW) heeft de aanvraag van de gemeente Peel en Maas om openbaar onderwijs in Maasbree mogelijk te maken, afgewezen.

Staatssecretaris Sander Dekker geeft in zijn afwijzing aan dat de enquête die in het voorjaar van 2014 in Maasbree is gehouden niet door hem gebruikt mag worden om een positief besluit te nemen.

Enquête
De enquête wees uit dat de school de stichtingsnorm van 200 leerlingen zou halen. Waarom deze meting precies niet zou deugen, geeft Dekker volgens verantwoordelijk wethouder Raf Janssen in zijn afwijzing niet aan. "Hij neemt nogal een formeel standpunt in", zegt Janssen die aangeeft dat het college van B&W "met teleurstelling kennis heeft genomen van de brief van de staatssecretaris".

In beroep
De gemeente kan bij de Raad van State in beroep tegen de afwijzing. Of dat ook gaat gebeuren, bespreekt de gemeenteraad op 20 januari.

In Maasbree is een groep ouders al ruim tien jaar actief om openbaar onderwijs gerealiseerd te krijgen. Gehoopt werd dat dit in het eerstvolgende schooljaar (2015/2016) zou gaan lukken.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Ministerie blijft tegen openbaar onderwijs in Maasbree
Strijd om openbare school Maasbree nog feller
Rechtsgang levert Maasbree geen openbaar onderwijs op
Maasbree krijgt containers als openbare school
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen