Overslaan en naar de inhoud gaan

Verzet tegen sloop woonzorgcomplex Maastricht

Geplaatst opdonderdag 8 september 2016 - 6:21

Een bewoonster van woonzorgcomplex Sint Gerlachus in Maastricht dreigt met een rechtsgang als het plan doorgaat om het gebouw af te breken en te herbouwen.

Te kleine badkamers, tochtige gangen, verouderde gezamenlijke ruimtes, hoog energieverbruik, ongeschikt voor mensen die veel zorg nodig hebben. De argumenten om het verouderde woonzorgcentrum aan de Bieslanderweg in Maastricht af te breken zijn helder.

Content
Probleem: voor de bewoners tellen die niet. Ze zijn op een enkeling na content met wat ze hebben en zijn blij met een paar bescheiden verbeteringen in hun woning. Op sloop en herbouw zit de meerderheid helemaal niet te wachten.

Ontevreden
Uit de antwoorden is op te maken dat een meerderheid Gerlachus het liefst laat zoals het is. Ze voelen zich echter door de Mosae Zorggroep niet gehoord en zijn ontevreden over de aangereikte informatie over de sloop- en herbouwplannen.

Advocaat
Zo tasten ze in het duister over waar ze heen moeten als de sloopkogel aan het werk gaat. Een bewoonster ergert zich dusdanig aan het negeren van de bewonersvoorkeur, dat ze een advocaat in de arm heeft genomen om het plan voor afbraak en wederopbouw tegen te houden.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Nachtelijk parkeerverbod bij sportpark Maastricht
'Sloop voormalig ROZ-gebouw Maastricht onacceptabel'
Motie voor uitstel van sloop ROZ-gebouw
Krakers verlaten pand in Maastricht vóór ontruiming
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen