Overslaan en naar de inhoud gaan

Verzet tegen sloop woonzorgcomplex Maastricht

Geplaatst opdonderdag 8 september 2016 - 6:21

Een bewoonster van woonzorgcomplex Sint Gerlachus in Maastricht dreigt met een rechtsgang als het plan doorgaat om het gebouw af te breken en te herbouwen.

Te kleine badkamers, tochtige gangen, verouderde gezamenlijke ruimtes, hoog energieverbruik, ongeschikt voor mensen die veel zorg nodig hebben. De argumenten om het verouderde woonzorgcentrum aan de Bieslanderweg in Maastricht af te breken zijn helder.

Content
Probleem: voor de bewoners tellen die niet. Ze zijn op een enkeling na content met wat ze hebben en zijn blij met een paar bescheiden verbeteringen in hun woning. Op sloop en herbouw zit de meerderheid helemaal niet te wachten.

Ontevreden
Uit de antwoorden is op te maken dat een meerderheid Gerlachus het liefst laat zoals het is. Ze voelen zich echter door de Mosae Zorggroep niet gehoord en zijn ontevreden over de aangereikte informatie over de sloop- en herbouwplannen.

Advocaat
Zo tasten ze in het duister over waar ze heen moeten als de sloopkogel aan het werk gaat. Een bewoonster ergert zich dusdanig aan het negeren van de bewonersvoorkeur, dat ze een advocaat in de arm heeft genomen om het plan voor afbraak en wederopbouw tegen te houden.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Nachtelijk parkeerverbod bij sportpark Maastricht
'Sloop voormalig ROZ-gebouw Maastricht onacceptabel'
Motie voor uitstel van sloop ROZ-gebouw
Krakers verlaten pand in Maastricht vóór ontruiming
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen