Overslaan en naar de inhoud gaan

Verzet tegen naamsverandering Lyceum Schöndeln

Geplaatst opdonderdag 5 december 2019 - 6:00

Het plan om de naam van Lyceum Schöndeln in Roermond te veranderen, stuit op weerstand.

Oud-leerlingen en oud-docenten van de Roermondse school zijn een petitie gestart om te voorkomen dat de historische naam Schöndeln verdwijnt.

Mavo-onderwijs
Het schoolbestuur wil de schoolnaam laten vallen, vanwege de toevoeging van mavo-onderwijs. Vroegere leerlingen en oud-leraren menen echter dat de naam Schöndeln Lyceum een kwaliteitskenmerk is dat in heel Nederland synoniem staat voor goed onderwijs.

Historisch besef
De initiatiefnemers van de petitie verwijten het schoolbestuur een gebrek aan historisch besef. Zij wijzen erop dat de school in de jaren zestig van de vorige eeuw gebouwd is op het toenmalige landgoed Schöndeln. Dat was en is volgens hen een historische plaats voor Roermond.

De online petitie is inmiddels ruim 500 keer ondertekend.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen