Overslaan en naar de inhoud gaan

Verzet in Brunssum tegen herindeling Parkstad

Geplaatst opzondag 5 februari 2017 - 18:35

Een groep burgers is onder de vlag van 'Handen af van Brunssum' een actie gestart tegen de herindeling in de regio Parkstad.

Het burgerinitiatief wordt gesteund door lokale partijen Lijst Borger, BBB Lijst Palmen, BCD en PAK. Dat meldt De Limburger.

Ger Koopmans
Met name CDA-gedeputeerde Ger Koopmans moet het ontgelden bij de vier partijen. Zo zijn ze van mening dat de CDA'er zich niks aantrekt van de lokale democratie en de herindeling koste wat kost wil doordrukken.

Hierbij wijzen ze naar het gegeven dat een meerderheid van de Brunssumse gemeenteraad tot twee keer toe heeft uitgesproken niks in de fusieplannen te zien.

Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Kerkrade, Simpelveld, Voerendaal blijven buiten fusie
Staten: fusie uitsluitend met Heerlen en Landgraaf
Geen unaniem 'nee' op fusieplannen uit Landgraaf
Herindeling blijft splijtzwam in Parkstad
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen