ONLINE Struikelsteen Horst

Discussie over tekst struikelsteen in Horst

Nabestaanden van verzetsmensen in Horst aan de Maas willen dat de gemeente een onderzoek instelt bij het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies over de rol van het verzet bij de dood van Salomon Walvis.

Berix
Beeld verzetsheld in Meers beklad met blauwe verf

In Meers is door onbekenden het standbeeld van kapelaan Berix beklad. Het gezicht van de kapelaan bleek donderdag ineens blauw.

Monument voor geëxecuteerde verzetshelden uit Brunssum

De namen van drie Brunssumse verzetshelden krijgen op 18 september, exact 74 jaar nadat de mannen door de Duitsers werden geëxecuteerd, een plaatsje op Monument Rozenoord in Amsterdam.

André Rieu
Schoonmoeder André Rieu blijkt verzetsheld

André Rieus zoon Pierre is bezig met een film over de rol die zijn oma heeft gespeeld in het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Terug in de geschiedenis in joodse huizen in Maastricht

In Maastricht zijn komende week zeven plekken te bezoeken waar een deel van de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog zich afspeelde.

Nieuw verzet tegen vervroegde openstelling Buitenring

Stop de Buitenring wil zich tot aan de Raad van State verzetten tegen de openstelling van de Buitenring Parkstad bij de Brunssummerheide.

Plaquette voor voorzitter joodse geloofsgemeenschap Venlo

In Venlo wordt dinsdagavond een plaquette onthuld ter nagedachtenis aan Philip Cohen.

Live-uitzending dodenherdenking dit jaar vanuit Roermond

De uitzendingen rond de Nationale Dodenherdenking komen dit jaar voor een groot deel live uit Roermond.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten