Overslaan en naar de inhoud gaan

Verzekeraars pleiten voor garantiefonds voor festivals

Geplaatst opmaandag 27 april 2020 - 12:56

Verzekeraars van muziekevenementen hopen dat de overheid garant wil staan als festivals en andere grote evenementen ook na 1 september nog niet door kunnen gaan vanwege de coronacrisis.

Dat zei Maarten van Denderen van Klap No Risk, één van de grootste verzekeraars in Nederland van muziekevenementen, maandag in het NOS Radio 1 Journaal.

Geen pandemiedekking
Voor verzekeraars is het op dit moment 'een te groot risico' om pandemiedekking te geven, zegt Van Denderen. Bovendien zouden de premies onvoorstelbaar hoog zijn. De overheid kan daarom een rol spelen, denkt hij.

Lees ook: Geen evenementen tot 1 september: streep door festivalzomer

Garantstelling
"Ik heb nagedacht: hoe zouden we dit oplossen? Voor verzekeraars is het risico te groot, dat kunnen ze financieel niet aan", aldus Van Denderen. Als het aan hem ligt blijven de huidige dekkingen, en komt de overheid alleen in beeld als evenementen ook na 1 september nog te maken hebben met de coronacrisis. "Alleen op het moment dat er uitgekeerd moet worden, springt de overheid bij. Die neemt dan het risico over van de verzekeraars."

Volgens Van Denderen is zoiets niet nodig voor álle kosten. De overheid hoeft alleen garant te staan voor de kosten die gemaakt worden door belanghebbenden in Nederland. Hoe groot het bedrag is dat met het garantiefonds gemoeid zou zijn, kon hij nog niet noemen.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen