Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Verzekeraars: miljoenenschade door hagel als tennisballen

Geplaatst opvrijdag 24 juni 2016 - 10:19

De enorme hagelstenen die in delen van Noord-Limburg zijn gevallen, hebben voor vele miljoenen euro's schade aangericht.

Dat heeft een woordvoerder van het Verbond voor Verzekeraars vrijdag gezegd. In een brede strook tussen pakweg Venlo, Venray en Helmond kwamen donderdagavond hagelstenen van het formaat tennisbal uit de lucht vallen.

IJsballen
"Het waren geen hagelstenen meer, maar echte ijsballen. Dat ze zo groot waren is echt uitzonderlijk, dat maken we zelden mee", zegt de woordvoerder van de verzekeraars. Volgens sommigen leken de hagelbuien wel mortiervuur. Auto's liepen diepe plaatschade op, autoruiten sneuvelden en ook veel daken daken en dakramen hielden het niet.

Supercel
De woordvoerder kan nog geen precies schadebedrag noemen. "We gaan ervan uit dat het om vele miljoenen gaat". De hagel viel tijdens een supercel, het zwaarste type onweersbui dat kan voorkomen.

Lees ook: Ruim 200 noodweermeldingen bij brandweer

IJsballen teisterden autoruiten.
Foto: via Twitter

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Windstoten, hagel en onweer verwacht boven Limburg
Veel overlast in met name Zuid-Limburg door zware buien
Slecht weer nog niet voorbij: onweer en hagel op komst
Telers zien appeloogst verloren gaan na fikse hagelbui
Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen