Overslaan en naar de inhoud gaan

Verzekeraars: miljoenenschade door hagel als tennisballen

Geplaatst opvrijdag 24 juni 2016 - 10:19

De enorme hagelstenen die in delen van Noord-Limburg zijn gevallen, hebben voor vele miljoenen euro's schade aangericht.

Dat heeft een woordvoerder van het Verbond voor Verzekeraars vrijdag gezegd. In een brede strook tussen pakweg Venlo, Venray en Helmond kwamen donderdagavond hagelstenen van het formaat tennisbal uit de lucht vallen.

IJsballen
"Het waren geen hagelstenen meer, maar echte ijsballen. Dat ze zo groot waren is echt uitzonderlijk, dat maken we zelden mee", zegt de woordvoerder van de verzekeraars. Volgens sommigen leken de hagelbuien wel mortiervuur. Auto's liepen diepe plaatschade op, autoruiten sneuvelden en ook veel daken daken en dakramen hielden het niet.

Supercel
De woordvoerder kan nog geen precies schadebedrag noemen. "We gaan ervan uit dat het om vele miljoenen gaat". De hagel viel tijdens een supercel, het zwaarste type onweersbui dat kan voorkomen.

Lees ook: Ruim 200 noodweermeldingen bij brandweer

IJsballen teisterden autoruiten.
Foto: via Twitter

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Windstoten, hagel en onweer verwacht boven Limburg
Slecht weer nog niet voorbij: onweer en hagel op komst
Veel overlast in met name Zuid-Limburg door zware buien
Topdrukte voor autoschadebedrijven door hagelschade
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen