Overslaan en naar de inhoud gaan

Verzekeraar gaat bliksemschade kerk Meijel niet vergoeden

Geplaatst opwoensdag 18 januari 2017 - 17:06

De verzekeraar gaat de schade aan de ledverlichting van de kerktoren, geschat op 67.000 euro, niet uitbetalen.

Daar komt nog eens bij dat als de verlichting weer gaat branden, aanvullende maatregelen moeten worden genomen (kosten minimaal 10.000 euro) om de kans op bliksemschade in de toekomst te verkleinen.

Lees ook: Kerk Meijel blijft in duisternis gehuld

Bezwaar
Onderzocht wordt nu of bezwaar kan worden gemaakt tegen de afwijzing van de verzekeraar, laten gemeente en kerkbestuur weten.

Blikseminslag
De gekleurde
ledverlichting is eind 2015 aangelegd en door een enorme blikseminslag tijdens het noodweer van 23 juni vernield. De kerktorenverlichting is voor 85.000 euro aangeschaft en maakt onderdeel uit van de vernieuwing van de dorpskern van Meijel, waar de gemeente in totaal 2,5 miljoen euro voor uittrok.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Kerk Meijel blijft in duisternis gehuld
Toeristische functie kerktoren Meijel: uitkijken over de Peel
Gerestaureerde Sint Nicolaaskerk Meijel (26 sept 2020)_HD
Kathedraal van de Peel feestelijk geopend na restauratie
Onweer vernielt kruis op Venlose kerk
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen