Overslaan en naar de inhoud gaan

Verzekeraar betreurt situatie Hoensbroeks gezin

Geplaatst opvrijdag 3 december 2021 - 20:34

Verzekeraar ABN Amro belooft actie te ondernemen in de situatie van een Hoensbroeks gezin dat al tien maanden in de ellende zit. Dat zegt de bank in een reactie aan L1.

Leon en Addy Offermans lieten donderdag weten dat ze ten einde raad zijn. Hun huis in Hoensbroek heeft veel schade door een explosie bij de buren, nu tien maanden geleden.

Sinds februari van dit jaar is er niks gebeurd aan herstel en wijzen partijen naar elkaar. Het echtpaar zit noodgedwongen in een stacaravan en wil snel een oplossing.

Lees ook: Bewoners ten einde raad: 'Zo ga je toch niet met mensen om?'

Gesprek
Hun verzekeraar, ABN Amro, laat nu weten dat volgende week alle belanghebbenden in deze zaak worden uitgenodigd voor een gesprek. "We betreuren het dat voor de familie Offermans nog geen oplossing is gevonden voor het herstel van hun woning", zegt een woordvoerder.

Kort geding
Een van de partijen waarmee gepraat gaat worden, is de buurman en zijn verzekeraar. Daar zal namelijk een akkoord mee bereikt moeten worden. Advocaat Ivo Sigmund van de familie Offermans liet donderdag al weten dat er nu snel actie komt. "Desnoods dwingen we de buurman middels een kort geding mee te werken", aldus de advocaat.

Blij
De bewoners laten weten blij te zijn met het nieuws dat de verzekeraar vaart gaat zetten achter de kwestie, die al bijna een jaar speelt. "Als er maar een oplossing komt, we snappen ook wel dat het niet van vandaag op morgen allemaal geregeld is, maar er zit nu tenminste schot in de zaak", reageert Leon Offermans.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen